Oktatás

A diákok 200 milió forintra pályázhatnak

A diákok 200 milió forintra pályázhatnak
A hátrányos és rossz körülmények között élő tanulók idén 200 millió forintra pályázhatnak. Ez több mint kétszerese a tavalyi év pályázati összegének.
Ez a pályázat kifejezetten a hátrányos helyzetű tanulók számára lett meghirdetve. A pályázat célja, hogy leginkább a roma tanulók helyzetén segítsenek és eltudják kezdeni talumányaikat a felsőoktatási intézményekben. A meghirdetett pályázat szeptember 8-ig lehet beadni a jelentkezéseket. A felvett tanulók havonta 20 ezer forint vissza nem térítendő ösztöndíjat kapnak a 2013/2014-es tanévre.

Ösztöndíjra pályázhatnak a tanulók

A diákok havi 20 ezer forint támogatást kaphatnak

 

A diákok önköltségre is igényelhetnek pénzt, ami legfeljebb 220 ezer forint lehet fél évente. Az támogatás mértéke az önköltség  legfeljebb 85 százalék lehet. A második félévben is lehet pályázni az ösztöndíjra. Azonban ez csak akkor lehetséges, ha a tanuló legalább az 50 százaléknak megfelelő kreditet teljesített az előző félévben.

 

A roma tanulók hátrányos helyzetén is próbálnak segíteni

A tavalyi évben közel 400 tanuló kapott támogatást

 

A tanulók, ha a második félévben is szeretnék beadni igényüket a pályázatra, akkor a leckekönyv másolatával és második félévre szóló hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük. Az iratokat tovább kell küldeni az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő részére 2014. február 28-ig. Az előző évben is nagyon sok diák kapott támogatást a számuk meghaladja a közel 400 főt.

 

N.N.