Oktatás

A Miniszterelnökség gyakornokokat keres

A Miniszterelnökség gyakornokokat keres
Pályázatot hirdetett Lázár János az általa vezetett Miniszternelnökségen gyakornoki pozíció betöltésére.
A március 8-án megjelent hírek szerint - mely olvasható a kormányzati portálon - legfeljebb 30 gyakornokot foglalkozatna a Miniszterelnökség. A szerződés, melyet a gyakornokoknak írnak, 6 hónap munkáról szól, ez igény esetén meghosszabbítható.

Dr. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár
Dr. Lázár Vimos Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyik beszédén


Ennek azonban vannak feltételei. Csak olyan pályázhat a gyakornoki pozícióra, aki még nem múlt el 30 éves, állampolgársága magyar valamint akkor, amikor leadja pályázatát felsőfokú tanulmányt folytat, mellyel 1 éven belül közgazdász vagy bölcsész diplomát szerez. A bölcsész tagozat kiemelt szakjai közé tartozik a történész és a politológus. Gyakornok lehet még az a diák is, aki a megadott tudományterületen doktori végzettséggel fog rendelkezni.

2-kep_2013031495740_99.jpg
Összegyűltek a  Miniszterelnökség tagjai a Parlamentben


Fennállhat olyan lehetőség is, hogy ahhoz, hogy teljesíteni tudják a szakmai gyakorlatot, kell egyfajta minősített adat megismerése. Ilyenkor az adott pályázó nemzetbiztonsági ellenőrzése kötelező. 2013. március 31-ig lehet beküldeni a pályázatokat és leghamarabb 2013. április 1-jén kezdődhet meg a gyakorlati foglalkozatás.Képek: kormany.huP.T.