Oktatás

A Széchenyi programiroda milliós támogatása a kezdő vállalkozóknak

A Széchenyi programiroda milliós támogatása a kezdő vállalkozóknak
Milliós támogatást biztosít a Széchenyi programiroda azoknak a 18 és 35 év közötti fiataloknak, akik szeretnének vállalkozásba fogni. Ezzel a támogatással a vállalkozók kedvét akarják növelni, hogy minél több új vállalkozás jöjjön létre.
Nagy hangsúlyt kell fektetni a fiataloknak, akik vállalkozásba akarnak kezdeni - mondta el Szentgyörgyi Dávid, a Széchenyi Programiroda Dél-dunántúli regionális igazgatója. Erre azért van szükség, mert nagyon kevesen nem mernek belekezdeni egyedül egy vállalkozásba. Ennek segítésére indult ez a pályázat, amely segítségével az egyén vállalkozók 3 milliós támogatásban részesülhetnek. Azok, akik viszont Korlátolt Felelősségű Társaságot, azaz kft-t hoznak létre, 6 milliós támogatásban részesülnek.

Kocsis Máté, a Józsefváros Polgármestere
Kocsis Máté, a FIDESZ kommunikációs igazgatója támogatja a fiatal vállalkozók anyagi támogatását


A pályázatra a 18 és 35 év közötti fiatalok adhatják be jelentkezésüket, melyet június 3-tól tudnak megtenni. A pályázók közül országos szinten 1500 fiatalt fognak kiválasztani, akik a támogatás összegével könnyebben alapíthatnak vállakozást és kft-t. Aki a pályázaton nyer, annak az összegéből először meghatározott részben egy számviteli, pénzügyi képzést fog kapni, a többi része a pénznek pedig szabadon felhasználható a kft és vállalat létrehozására.

Rogán Antal, a FIDESZ parlamenti frakcióvezetője
Rogán Antal sokat beszélt a fiatalok munkanélküliségéről és ennek megelőzéséről


"Ha vannak olyan fiatalok, akik elvégezték az egyetemet, van egy jó ötletük, de nincs még megfelelő infrastruktúrájuk, pénzügyi hátterük, akkor bejöhetnek az intézménybe, mely a gondjukat viseli addig, amíg nem állnak meg a saját lábukon" - mondta el Kocsis Máté, a Józsefváros Polgármestere. Szerinte is nagy szükség van a fiatalok támogatására, mert nagy lendületet, biztos kezdést tud nyújtani, ami később csak a hasznukra vállhat.

Képek forrása: fidesz.hu


P.T.