Oktatás

A tehetséggondozásra négymilliárd forint támogatás

A tehetséggondozásra négymilliárd forint támogatás
Több, mint négy milliárd forinthoz juthatnak 2013-2014-ben a tehetségsegítő programok. A támogatáshoz az Új Széchenyi terv segítségével tudnak hozzájutni. A sajtóközleményben a Tehetséghidak Program és a Nemzeti Tehetség Alap pályázatain keresztül lehet majd próbálkozni.
2013. márciusban és áprilisban a MATEHETSZ eseménysorozat keretében több mint hat nagyvárosban tartottak tájékoztatást a tehetséggondozó pályázatok lehetőségére és segítségüket kérve, hogy mindenféle probléma nélkül el tudjanak a források jutni az intézményekbe. Ahhoz, hogy ezek a tehetséggondozó programok megvalósuljanak, a MATEHETSZ úgy érzi fontos, hogy a tisztségviselők tájékoztatva legyenek.

 

A Széchenyi István Egyetem tehetséggondozás programja
A győri Széchenyi István Egyetemnek is van tehetségondozó programja

Ennek elősegítéseként a KLIK munkatársait és tankerületi igazgatóit különböző fórumokra hívták meg, ahol ismertették a programok és pályázatok technikai lehetőségeit. A fórumokat különböző városokban tartották meg: Miskolc, Debrecen, Budapest, Pécs, Győr és Szeged.

 

Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke
Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke beszélt a Tehetséghidak Programról


A tájékoztató fórumokon felszólalt többek között Bajor Péter, a MATEHETSZ elnöke és Kormos Dénes,a Nemzetközi Tehetségügyi Koordinációs Fórum tagja is. A programok fő célja, hogy a megpályázható összeget a gyerekekhez juttassák el, ehhez a KLIK segítségét is kérték. Ez az összeg jelentősen meg fogja könnyíteni a tehetséges fiatalok tanulási lehetőségeit.

Képek forrása: www. hrportal.hu, www.tehetseghidak.hu
P.T.