Oktatás

Aki OKJ-s tanfolyamra szeretne jelentkezni, itt az idő!

Aki OKJ-s tanfolyamra szeretne jelentkezni, itt az idő!
A hallgatók érdekében érdemes jelentkezni még most az OKJ-s képzésekre, mert 2013. szeptembertől hosszabb tanfolyam időtartam lesz és ennek függvényében sokkal drágább is lesz a képzés.
A tanfolyam drágulásának az oka az, hogy bevezetik az új Országos Képzési Jegyzéket (OKJ-t), ami nem csak iskolarendszerű képzést tartalmaz, hanem egyfajta iskolarendszeren kívüli órákat is, ami általában heti 1-2 napban lesz oktatva.  Ha valaki még most beiratkozik, akkor pár tízezer forintért akár 3-4 hónap leforgása alatt szakmát szerezhet.

Az ápoló képzés nagyon híres lett manapság.
Nagyon sok ember szeretne ápolónőnek tanulni


Most a képzések időtartama átlagosan pár hónapot vesz igénybe, de ez szeptembertől akár 1 évre is felemelkedhet. Mivel a képzési időtartama növekszik, így az áruk is időarányosan növekszik, ami miatt elég sokba fog kerülni egy képzés. 2012-es árak szerint egy szállodai szobaasszony vagy egy bébiszitter képzés 50-60.000 Ft-ba kerül, ugyanennyibe kerül a betegkísérő tanfolyam, a dajkaképzés valamint a reklám-ügyintéző díja is.

A szakácsképzés is nagyon elterjedt hazánkban.
A szakácsképzés benne van a TOP 20-as OKJ listába, sokan szeretnek szakácsnak tanulni


Aki eladónak szeretne menni, annak költsége 100.000 Ft-ba kerül, pénztáros vagy bolti végzettséget 2-3 hónap alatt szerezhetünk 50.000 Ft-ért. A szakma kiválasztásánál fontos az is, hogy az illetőnek milyen végzettsége van:  van, amelyik szakmához kötelező az érettségi, de van olyan szakma is, ahova a 10 osztály elvégzése elegendő.Képek forrása: eduline.huP.T.