Oktatás

Az Országos Tehetség Napon 41 fiatalt díjaztak

Az Országos Tehetség Napon 41 fiatalt díjaztak
A köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita asszony fővédnökletével rendezték meg az Országos Tehetség Napját, ami már hagyományosnak is mondható, viszont most ez a rendezvény a Tehetséghidak Program nyitórendezvénye is.
A Tehetség Nap mottója: "Fókuszban a fiatalok!", melynek célja, hogy a tehetséggondozás ügyére felhívják a figyelmet. Idén a Magyar Tehetség Nagykövetei már harmadszorra veszik át megbízásukat, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A Magyar Tehetség Nagykövete címet idén a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke Benkő Vilmos és a rendező-operatőr Danyi Aladár kapta meg.

Sólyom László volt köztársasági elnök mondott beszédet a 2012-es Országos Tehetség Napon
Sólyom László mondott beszédet a 2012-es Országos Tehetség Napon


A 2013-as program keretében 3 fődíjas s 4 különdíjas kategória nyertest ismernek el, a támogatást pedig az az állampolgári adófelajánlás, ami a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségek számára befolyt. Létrehozták az "Érd el a célodat!" programot is, ami segítségével főtámogatóként jelen lehetett a több mint 20 éves Aegon Magyarország is, így még 38 tehetség kap jutalmat kiváló teljesítményéért több mint 4 millió forint támogatásával.

A 2012-es Országos Tehetség Nap fellépői
Az Országos Tehetség Napon többféle fellépő is részt vett


Az "Érd el a célodat!" programnak a díjait az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese Horváth Gyula adta át az Országos Tehetség Napon. A pályázatot olyan tanulok körében hirdették meg, akik valamilyen sportban, művészeti ágazatban, tudományterületen vagy szakmában jeleskednek.


Képek forrása: geniuszportal.hu


P.T.