Oktatás

E-learning - a hitek és tévhitek összehasonlítása

E-learning - a hitek és tévhitek összehasonlítása
Vajon unalmasabb az e-learning, mint a tantermi képzés? Mennyire veszik komolyan az e-learninggel szerzett oklevelet? Kérdéseinkre a cikkben kapunk választ!
Az e-learning úgy működik, hogy a tanárok a megadott keretrendszerbe helyezik ez az anyagokat, ahol a tanulók tudják feldolgozni és tanulni az anyagokat. Az oktatónak lehetősége van arra, hogy meg tudja nézni, hogy az adott tanuló éppen hol jár az anyaggal, hány %-át tudta már feldolgozni, a teszteknek melyik részét töltötte ki és melyiket sikeresen.

Az e-learning felépítése
Így néz ki az e-learning felépítése

 

Az e-learningben van olyan lehetőség is, hogy a tanár megnézheti, a diák hova kattintott, mennyi időt töltött az adott oldalon és elsőre vajon sikerült-e megoldania a feladatot. A tananyagszerkesztők mindegyike rendelkezik biztonsági mentéssel, így van annyira biztonságos, mint a számítógépen végzett munka. Az e-learning tanuláshoz főképp csak egy számítógépre és internetkapcsolatra van szükség, ami gyakorlatilag már étteremben és kávézóban is jelen van.

Az e-learninget bármilyen korban lehet alkalmazni.
Nincs korhoz kötve, csupán egy számítógép és internetkapcsolat szükséges


A program fejlesztői igyekeznek minél kisebb méretűre tervezni az anyagokat, hogy zökkenőmentesen és gyorsan történjen a diák számára az anyag betöltése. A diákok személyesen nem kerülnek kapcsolatba, de chatre, fórumokra tudnak írni egymásnak, hogyha valamit nem értenek, tudnak egymásnak segíteni. Mégis egy tényt meg kell állapítanunk: a számítógép nem helyettesíti a hús-vér embert.

Képek forrása: www.keepingconnections.wordpress.comP.T.