Oktatás

Egyre több fiatal megy külföldi egyetemre

Egyre több fiatal megy külföldi egyetemre

 Az Európai Unión belül több képzés is ingyenes, így nem csoda, ha a fiatalok szeretnék magukat kipróbálni külföldi egyetemeken és nemzetközileg elismert végzettséget szerezni.

 Több ország is lehetőséget nyújt a diákoknak arra, hogy ingyen tanuljanak. Ilyen például Németországban néhány tartomány, ahol az egyetemek maguk döntenek arról, hogy kérjenek tandíjat vagy sem. Norvégiában sem kell fizetni az iskoláért, azonban ott általában 300-600 korona közötti szemeszterdíjat kérnek. Ezen felül Finnországban is ingyenes a felsőoktatás, azonban ez a program még ebben az évben véget ér ott. Ingyenes képzést biztosítanak még az írek és az osztrákok is. Természetesen a megélhetésről mindenkinek magának kell gondoskodni. Ahhoz, hogy valaki külföldi egyetemen szerezzen diplomát elsőként sikeres felvételi vizsgát kell tenni.

 

 

 

 A fiatalok körében népszerűvé váltak a különféle tanulmányutak is. Ezek növelik a diploma értékét és segítenek a későbbiek során az elhelyezkedésben. 2012 ősze óta legalább 7000 diák utazott külföldre a Campus Hungary ösztöndíjjal csaknem 90 országba. Ez a pályázat a kiutazás 70 százalékát állja a fiataloknak. A felsőoktatásban részt vevőknek akár az Egyesült Államokban, Ausztráliában vagy Kanadában is van lehetőségük kijutni.

 

 

N.O.