Oktatás

Félmiliárd továbbképzésre

Félmiliárd továbbképzésre
A Kölyökatlétika-program keretében ismét félmilliárd forint jut az alsó tagozatos tanítók és testnevelési szakemberekre.
Ennek a programnak az a célja, hogy az alsó tagozatos gyerekek minél hamarabb megismerkedjenek a testmozgással és a sportokkal - mondta Hoffman Rózsa. Azonban erre nem elég a gyerekeket felkészíteni a tanítókat is felkell. Ezért a tavalyi év során közel ezer pedagógust képeztek ki a Semmelweis Egyetem szakembereivel együtt. Erre a programra összesen 500 millió forint állt rendelkezésre. A mostani tanévben olyan kormányzati program indult el, hogy a diákok számára a mindennapi testmozgás kötelező. Ezt nem győzték eléggé kihangsúlyozni.

A testnevelés nagyon fontos

A minden napos testmozgás nagyon fontos


A sport nem elveszi a tanulástól az időt, a rendszeresen mozgó, sportoló gyerekek tanulmányi eredménye is javul- nyilatkozta Hoffman Rózsa. Az lesz az első dolguk, hogy összel felmérik, hogy pontosan hány gyereket is érintene az ügy, mert mindenkit beszeretnének vonni a programba. Simicskó István nem győzte hangsúlyozni a program sikerességét és, hogy mennyire örül, hogy ekkora sikere van a tanulók körében.

 

A testnevelés nagyon fontos az elhízás elkerülése érdekében

Testnevelési pályázatra idén is 500 millió forint jut


Nem utolsó szempont az sem, hogy az iskoláknak anyagilag nem kell hozzájárulniuk a programhoz. Az eddigi programokban világszerte több mint 1,5 millió gyerek vett már részt és szeretnék ha ez a szám egyre csak nőne. Céljuk az, hogy a testenevelő tanárok felsőoktatási képzéseinek része legyen a Kölyökatlétika program is.