Oktatás

Indul az EGT Alap ösztöndíj program!

Indul az EGT Alap ösztöndíj program!
Különleges ösztöndíj-programot indítanak el, mely segítségével Norvégiába vagy akár Izlandra is eljuthatunk tanulmányi tapasztalatszerzésre.
Különböző együttműködések létrejöttére pályázhatnak a közoktatásban és felsőoktatásban lévő intézmények 2014. tavaszától. Az együttműködések azt teszik majd lehetővé, hogy különböző országokba utazhatnak el az intézmények hallgatói tanulmányi célú tapasztalatszerzés céljából. A diákok és tanárok lehetőségét a programban 3 millió euró keretösszeg biztosítja. Az ösztöndíj-programot hazánkban a Tempus Közalapítvány valósítja meg, mely az elmúlt napokban sajtótájékoztatót tartott a program átbeszélése céljából. Hazánk a 3. helyen áll a program kedvezményezetjeinek listáján.


EGT Alap ösztöndíjprogram! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Az ösztöndíj-programban a legnagyobb támogatást Norvégia adja, így a sajtótájékoztatón a Norvég Királyi Nagykövetség képviseletvezető-helyettese, Arlind Moberg Sande is beszédet mondott. A következő években 16 projekt alapú együttműködési megállapodás a cél, mely során 250 hallgató, 370 oktató és személyzet külföldi tapasztalatszerzését és mobilitását tudnák biztosítani.

G.R.