Oktatás

Képzést indít a Magyar Nemzeti Bank!

Képzést indít a Magyar Nemzeti Bank!
A Magyar Nemzeti Bank több milliárd forint értékű képzést indít, melynek fő szempontjai a pénzügyi kultúra fejlesztése és a közgazdaságtudomány támogatása.
2014. február 14-én jutatták el a közleményt az MTI-nek, amelyben szerepel, hogy a Pallasz Athéné Közgondolkodási Programra az első öt évben a Magyar Nemzeti Bank 5 milliárd forintot szán. A program elemei nem csupán a doktori hallgatók, egyemisták és szakkollégiumok számára lesz elérhető, hanem azok számára is, akik nem pénzügyi végzettséggel rendelkeznek. A jegybank úgy érzi, szükség van arra, hogy a pénzügyi és közgazdasági tudás gyarapodjon, ezzel kívánja a célt segíteni: segíti a brókerek oktatását, támogat különböző előadások keretén belül egyetemeket, szakkollégiumokat, országos rendezvényeket indít, ahol ismeretterjesztő programokon vehetünk részt.

Magyar Nemzeti Bank,képzés,milliárd
A jegybank több milliárd forint értékű képzést indít el

A program önmagában sikeres, ám ennek sikerét növeli az is, hogy egy ösztöndíjrendszert is létre fognak hozni, amely a pénzügyi és makroökonómiai képzés hatékonyságához szükséges. Akik részt vesznek a PhD képzésben, azok számára kiemelt kurzusokat biztosítanak. Fontos célt szolgál az is, hogy szeretnék, ha a külföldi egyetemekkel, főiskolákkal kapcsolatot tudnának teremteni. A képzés kidolgozásakor törekedtek arra, hogy minél nagyobb célközönséget tudjanak elérni és úgy érzik, hogy ez a komplex program keretén belül sikerült is.

G.R.