Oktatás

Kevesebben jelentkeztek állami intézménybe, mint tavaly

Kevesebben jelentkeztek állami intézménybe, mint tavaly

  Ebben az évben csaknem 77 ezer gyermek iratkozott be állami fenntartású intézménybe a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint.

 Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke a szerdai sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy idén 76 971 gyermek megy állami fenntartású intézményekbe. Azt is elárulta, hogy a tavalyi évben többen, 84 ezren iratkoztak be. Elmondása szerint azért volt az elmúlt évben nagyobb a létszám, mert akkor lépett életbe a tankötelezettségről szóló új szabályozás. Akkor több tanuló maradt óvodában. Ezt egy szakértői vizsgálat alapján lehet állítani. Azok a gyermekek, akik óvodába járnak körülbelül 20 ezren vannak és ők egy évvel a hatodik életévük betöltése után kezdik meg tanulmányaikat.

 

 

Közel 77 ezren iratkoztak be állami iskolákba

 

 Ebben az évben csaknem 16 ezer diák esetében éltek a szabad iskolaválasztás jogával, 60 ezer tanulót pedig körzetes tanulóként írattak be. A Klik elnöke azt is elmondta többek között, hogy a kormány már időben gondoskodott az iskolák infrastruktúrájának bővítéséről és a beruházásokról. Ezáltal nem kell attól tartani, hogy a gyermekek elhelyezését nem tudják megoldani.

 

 

 

N.O.