Oktatás

Megnőtt a szakmunka iránt az érdeklődés

Megnőtt a szakmunka iránt az érdeklődés

  Az utóbbi időben megemelkedett a fizikai szakmunkát tanuló diákok száma. Leginkább hegesztő, a cukrász, a szakács és a villanyszerelő szakmákban látják a lehetőséget a fiatalok.

 Hazánkban egyre több tanuló van, aki inkább fizikai igényű szakmában látja jövőjét. A Klebersberg Kuno Szakközépiskola úgy gondolja, hogy ez jó lehetőség a diákoknak. Virág Gergő, az intézményt fenntartó alapítvány vezetője arról számolt be, hogy sokak számára nem olyan vonzó az irodai, helyhez kötött munka, illetve a fizikai munka során önállóan lehet beosztani az időt, de még saját vállalkozás létrehozására is lehetőség van. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elmondható, hogy a szakács, a cukrász, a villanyszerelő, a hegesztő és a gyógymasszőr szakma iránt a legnagyobb az érdekelődés.

 

cukrászat

A cukrászat iránt nagy az érdeklődés a fiatalok körében

 

 A szakember továbbá azt is kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos, hogy megbecsüljék a szellemi munkát végző emberek mellett azokat is, akik fizikai munkában dolgoznak. A Klebersbergnél arra törekednek, hogy a diákoknak megfelelő gyakorlati képzést tudjanak biztosítani, hiszen manapság szakmai tapasztalat nélkül nem igazán lehet elhelyezkedni.

 

 

 N.O.