Oktatás

Nyolcvan diák kapott Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013 díjat

Nyolcvan diák kapott Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója 2013 díjat

A Magyar Sport házában adták át azoknak a fiataloknak oklevelüket, akik a tavalyi év jó tanulója és jó sportolója díjat elnyerték.

 Közel négyszáz fiatalból választották ki azokat, akik elismerésben részesültek. A díjakat Hoffman Rózsa a köznevelésért, valamint Simicskó István a sportért és ifjúságért felelős államtitkár adta át ünnepélyes keretek között.

 

 

tanulók

Összesen 460 fiatal pályázott az elismerésre

 

 

 Hoffmann Rózsa beszédében elmondta, hogy mennyire fontos a sport és a tanulás, illetve, hogy ezek egymást erősítik. Arról is beszámolt többek között, hogy a magyar átlag nem valami örvendetes, de a magyar iskolák és a sportélet mindig megtalálta azokat a kiválóságokat, akikre büszkék lehetünk hazánkban. Szerinte a tanulás és a sport által jobban el tudják viselni a kudarcot a fiatalok, kitartóbbak lesznek. Simicskó István pedig arról beszélt, hogy kormányzati feladatnak minősül azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel egészséges nemzedéket alkothatunk hazánkban. Úgy véli, hogy sportoló nemzetet kell építeni, hiszen a mai világban így könnyebb egy versenyképes országnak lenni. Idén összesen több mint 460 fiatal pályázott a különböző korcsoportokban.

 

 

 

N.O.