Oktatás

Olcsóbbak az új tankönyvek

Olcsóbbak az új tankönyvek

Időben megkezdik az idei tankönyvek kiszállítását az oktatási intézményekhez, így a tervezett időpontokban tudják kiosztani azokat.

Az új tankönyveket európai uniós támogatással tudták kifejleszteni, melyek már idén szeptemberben a diákok kezei között lesznek. A könyvek nemcsak tartalmi, hanem módszertani és technológiai szempontokból is újnak számítanak. A tananyagok írásában olyan emberek vettek részt, akik nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek, egyetemi, főiskolai tanárok és gyakorló pedagógusok. A taneszközöket az általános iskolák 1., 2., 5., 6. és a középiskolások 9. és 10. osztályai számára készítették.

 

Olcsóbbak az új könyvek

 

A köznevelésért felelős államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit úgy nyilatkozott, hogy az új tankönyvek a szülők számára megfizethetőek és nemcsak minőségben, de tartalomban is tartósak, ráadásul az árnál jóval többet tudnak. Az is elmondta, hogy már 1,5 milliárd forintot sikerült megtakarítani a tankönyvsorozattal. Az eszközöket egyébként augusztus 31-éig kell kiszállítani az iskolákba.

 

 

N.O.