Oktatás

Pedagógiai csomagot küldtek a diaszpóra segítségként

Pedagógiai csomagot küldtek a diaszpóra segítségként

   A nemzetpolitikai államtitkárság, a külügyi tárca, valamint a Balassi Intézet segítő csomagot juttatott el a diaszpóra. Közel négyezer gyermeken tudtak így segíteni.

  A nemzetpolitikai helyettes államtitkár arról számolt be, hogy 129 iskolának, összesen 150 pedagógiai csomagot sikerült eljuttatni. Ezek több dolgot is tartalmaztak, mint például mese- és készségfejlesztő könyveket. Ezen felül a gyerekek találtak benne, mondókás, verses és dalos szövegértést fejlesztő könyveket, de még nyelvtanra oktatót is. A csomaghoz tartozott egy társas és egy kártyajáték, valamint egy hangos könyv is, ami a János Vitéz volt. Az idegen nyelvre is gondoltak, ugyanis az Én világom című kiadvány angolul, németül és spanyolul is szerepelt az összeállításban.

 

Sajtótájékoztatót tartottak a diaszpóra küldött csomagokról

 

  A Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Prőhle Gergely a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a külföldön élő magyarok közösségeinek megmaradása igen fontos. Szerinte nincs külön nemzet- és külpolitika. Ez az a dolog, amit nem lehet elválasztani egymástól. Azt is hangsúlyozta, hogy milyen fontos, hogy segítséget nyújtsunk a vasárnapi iskoláknak.

 

 

 

 

N.O.