Oktatás

Pszichológiai képzésben részesülhetnek a rendőrök

Pszichológiai képzésben részesülhetnek a rendőrök
A Rendészeti Akadémián a rendőrök különleges helyzetekben vehetnek részt, ahol megtanulhatják, hogy a pszichológia szempontjából hogyan kell reagálni az emberek viselkedéseire.
Budapest 11. kerületében, a Böszörményi úton található Rendészeti Akadémián pszichológiai képzés indul! Az Önkormányzat jóvoltából az itt tanuló rendőrök elsőkézből tanulhatják meg, hogyan kell kezelniük a különleges élethelyzeteket. Végh József klinikai szakpszichológus dolgozta ki a rendkívül hatásos képzés felépítését, mely nagyban segíteni fogja a rendőrök döntését, amikor azonnal kell jó döntést hozniuk. A képzésre azért van nagy szükség, mert a rendőrnek nem civil, hanem szakmai szempontból nézve kell eldönteni minden egyes helyzetben, milyen jogi minősítést kap az adott bűncselekmény.

rendőrség,oktatás,pszichológia
A rendőröknek minden helyzetben fontos, hogy azonnal tudjanak dönteni


Vannak olyan helyzetek, amelyeket nem mindig szakmai, hanem gyakran érzelmi oldalról megközelítve nézik a rendőrök, ezért a pszichológiai képzés nagy segítség lesz a számukra. A polgármesteri vezetés is kipróbálta a képzést, mind a gyakorló mind az elméleti vonatkozásában, hogy jobban átlássa, az újbudai rendőrök mit is tanultak. A képzés során egy különleges térfigyelő kamerarendszerrel is ismerkednek a rendőrök, amely segíti a gyanús események kiszűrését.

G.R.