Oktatás

Szisztematikus oktatáspolitikára van szükség

Szisztematikus oktatáspolitikára van szükség
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a főosztályvezetője szerint ahhoz, hogy a diákok teljesítményei növekedjenek középtávon nem változó politika szükséges.
Tanácskozást tartottak az Európai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztviselői. A megbeszélésen voltak cseh, osztrák és magyar oktatáspolitikai szakértők is. A PISA-felmérés eredménye szerint a magyar tanulók teljesítményének még növekednie kell. Ehhez pedig olyan oktatáspolitikára van szükség, ami nem változik. Brassói Sándor főosztályvezető elmondása szerint az, hogy állandó változások vannak az oktatásban elveszi a reform erejét. Továbbá arról is beszámolt, hogy keményen dolgoztak azon, hogy hazánkban javuljanak az eredmények.

Nem jó, hogy állandó változások vannak az oktatásban

 

Szerinte nagyon összetett intézkedésre van szükség ahhoz, hogy ezek az eredmények javulhassanak. Az, hogy mindig változások vannak, nem tesznek jót. Folyamatos objektív külső ellenőrzéseket kellene bevezetni, hogy javulás legyen. A főosztályvezető úgy gondolja, hogy egy nagy változás nem hoz gyors eredményt.
N.O.